Bamya İçin Malzemeler:
istenilen miktarda bamya
1 adet soğan
2-3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım limon suyu ya da bir miktar limon tuzu
sıvıyağ,tuz
Yapılışı:
Bamyaları önce yıkıyoruz bir süzgeçte ya da mutfak havlusu
üzerinde kurumasını bekliyoruz
Kuruduktan sonra bamyaların kafalarını tamamen keserek diil
hafif çevirerek üstü sivri kalacak şekilde kesiyoruz yoksa bamyalar sümüklenir
Küp küp doğradığımız soğanımızı sıvıyağda pembeleşene kadar
kavuruyoruz
Rendelediğimiz domateslerimizi ve domates salçamızı da
ekliyoruz,üzerine bamyaları da koyup limon suyunu ve tuzunu da ekleyip 1 kez
hafifçe karıştırıp bırakıyoruz bamyalar sararınca(yaklaşık 10 dk felan) suyunu
da ekliyoruz çok sulu olmayacak
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Ukelalık saymayın ama eğer ayıkladıktan sonra tuz ve limon suyuyla hafif karıştırırsak ve 1/2 saat bekletirsek sümüklenme olayı kesin olmuyor. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok severim bamya yemeğini canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
Çok sevgiler,
http://mutlu-mutfak.blogspot.com/