Çoookk sık sık blogumu güncelleyemediğim ve takipçilerimi
tariflerimden mahrum ettiğim için üzgünüm:( Malum yaz ayları insanın canı ne
yemek yapmak istiyor nede internete girmek. Arada sırada işten gücten fırsat
buldukça blogua göz atabiliyorum.sağolsun her gün takipçilerim sayfamı ziyaret
ediyorlarJ
ne kadar çok sevenim olduğunu böylelikle anlayabiliyorum.buda insanın gururunu
okşuyor.Gelelim tarifimize yaz aylarında malum hafif yemekler ŞART.! Heleki ramazan
aylarında,bizlerde hamur işlerini kızartmak yerine daha hafif şekilde fırında
tercih ediyoruz. J
Malzemeler
1 kg yufka
1 demet maydonoz
Yarım kalıp beyaz peynir
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 yumurta sarısı
Üzerine susam yada haşhaş
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvıyağ
Yarım fincan su
Yapımı
Yufkaları uzun üçgenler şeklinde keselim.ayrı bir kapta
yoğurt su ve sıvıyağı çırpalım.Daha sonra iç malzemelerini yıkayıp küçük küçük
doğrayalım.Tuz karabiber ekleyip karıştıralım.Yufkaları düz zemine yayıp
yoğurtlu harçtan sürelim. Ve iç harçtan koyalım.Sıgara böreği gibi saralım.Daha
sonra fırın tepsisine dizip 2 tane çırptığımız yumurtayı üzerlerine
sürelim.Haşhaş veya susam ilave edip 180 C fırında nar gibi olana kadar
pişirelim.afiyet olsunJ
Nefis bir börek olmuş, ellerine sağlık canım. Tam sahurluk. Hayırlı Ramazanlar...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,börek nefis olmuş.Sevgiler:))
YanıtlaSilAçıktım çay ve bundan istiyorummm
YanıtlaSil