İç harcı;
3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;
pudra şekeri
Arzuya göre gıda boyası
1 kaç damla su
Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar
pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi
kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika
dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri
kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı
harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes
şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar
pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.yada gıda
boyasını su ile hafif ılıtıp üzerine sürebilirsiniz.Görüntüsü böylelikle daha
dikkat çekici olurJ
Cok guzel olmus :) Uzaktan cilekli gibi gorunuyor :))) Ellerine saglik...
YanıtlaSilhayırlı,huzurlu bir Ramazan diliyorum...hayırlı cumalar..sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ediyorum :) sizede hayırlı cumalar sevgiler..
Silhayırlı ramazanlar dileği ile ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKırmızı kırmızı pek iştah açıcı duruyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
ellerine sağlık .ok hoş görünüyor
YanıtlaSilii bayramlar