Bu tarifi dün gece internet sitelerinde gezerken buldum ve çok beğendim.:) benımde elimde bayatlamış keklerden bayağı vardı.kollarımı sıvadığım gibi gecenin bir vakti koşdum mutfağa eee söz konusu insanın tatlı boğazı olunca gecenin kör karanlığı olsada yemeden yapmadan üşenmiyor. Sonuçmu harika gerçekten muhteşem bir tat.yani hamurun içinde muz olması ayrı bir tat vermiş aynı muzlu pasta misali:)Bizim evdekilerde bayıla bayıla yediler.şaşırtıcı tarafı ise sabah uyandığımda keklerin hala tap taze olması gerçekten yumuş yumuş mini pastalar tarif defterimde yerlerini aldılar bile:)
Malzemeler
Kalmış-kurumuş kek kırıntısı (yaklaşık 3 bardak sade)
yarım fincan kuru üzüm
2-3 kaşık yoğurt
120 gr kadar margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 adet yumuşamış- kararmaya başlamış muz
1 paket kabartma tozu
1 pkt vanilya
Kıvamı ayarlamak için un
Kreması için
1 paket hazır pasta kreması + süt
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
Tüm Malzemeyi güzelce yoğuralım.daha sonra özlü bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım.daha sonra yuvarlayıp avuç içimiz ile bastıralım.yağlı tepsiye dizelim.180 C fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.Soğuyan kurabiyelerimizi ortadan ikiye bölelim.pasta kremasını üzerindeki tarife göre süt ile çırpalım.daha sonra krema sıkma torbası ile güzelce mini pastalarımızınn içini dolduralım.ve dışını hindistan cevizine buluyalım.afiyet olsun
değişikmiş
YanıtlaSilgüzel olmuş canım
ellerine sağlık