Tart hamuru için
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudraşeker
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı buzlu su
Tart Hamurunun yapımı
Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın
Karışıma 1 yumurtanın sarısı, mutfak robotunda ince çekilmiş pudraşeker ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
Krema için
hazır bir krema yada;
Kreması İçin
1,5 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı şeker
1 Buçuk çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağı
3 Adet sütlü çikolata parçası
Yapımı: Tüm krema malzemelerini ocakda sırasıyla kaynatın.muallebi kıvamına gelince ocakdan alıp soğutun.Tart hamurunun üzerine pay edin.daha sonra sevdiğiniz meyveler ile süsleyin afiyet olsun:)BOL BOL KİLO ALMALAR:):):)
blogunuza asma kilit takmışınız. gelen ziyaretçiler tariflerinize ulaşamaz. mahsuru yoksa, blogunuzun etiketlerini veya kategorilerini açın.
YanıtlaSilkumanda paneline gir, tasarımı tıkla, ardından gadget ekleye tıkla. açılan pencereden ETİKETLER E TIKLA. açılan pencereden seçimini yap. KAYDET e tıkla ve çık.
YanıtlaSillink size yararlı olabilir.
YanıtlaSilhttp://firikblog.blogspot.com/
teşekkürler:):):)
YanıtlaSil