bu kıyır poğaçanın en çok sevdiğim yanı mayalı poağaça gibi yenmek istendiğinde ısıtma veya bayatlama derdinin olmaması çünkü içerisinde sadece kabartma tozu var :) isterseniz 5 gün sonra bile yiyebilirsiniz. benim ve bir çok misafirimin bayıla bayıla yediği bir poğaça buyrun tarifi
malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 paket hamur kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
iç malzemesi için; lor peyniri maydanoz karabiber
yapılışı
yumurtalarımızı poğaça hamurunu yoğuracağımız kaba kırıyoruz.daha sonra sırayla yoğurt yağ margarin hamur kabartma tozu tuz ve unu ilave edip özlü bir hamur elde ediyoruz. iç malzemesinin maydanozlarını yıkayıp kıyıyoruz.lor peyniri ve karabiber ile harmanlıyoruz. poğaçalarımıza şekil verip iç harcını ilave edip yuvarlıyoruz. 180 C fırında pişiriyoruz. afiyet olsun:)
hımm nefis görünüyor canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSil