13 Haziran 2013 Perşembe

Dondurmalı İrmik Helvası



Sıcak yaz aylarının başlarındayız malum.. hafif tatlıların tam zamanı diyebiliriz. Sizlerde benim gibi dondurmayı neredeyse her tatlıda yiyebilenlerdenseniz eğer bu tatlı tam size göre .. buyrun  tarife;
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz
Dondurmalı yapılacaksa her kaseye 1 top dondurma
Yapılışı:
Tatlıyı yapacağımız tencereye irmiği alalım. Margarin ile birlikte altın rengini alana kadar kavuralım. Daha sonra şekerimizi ilave edip kavurmaya devam edelim. 2 dk daha kavurduktan sonra sütümüzü ilave edip tencerenin kapağını  ve ocağımızı kapatalım. Daha sonra cevizlerimizi tatlıya ilave edelim.ılınan tatlımızı şekil vermek için çukur bir kaseye alalım tatlımızı ve arasına dondurmamızı ilave edelim. Üzerini tekrar tatlıyla kapatıp tabağımızı ters çevirelim. Üzerine Hindistan cevizi ilave edip servis edelimJ afiyet olsun..

3 yorum:

  1. olsada yesem dedirtiyor canım .ellerine sağlık.se vgiler.

    YanıtlaSil
  2. yazın dondurmayla harika oluyor,artık bundan sonra sık sık yaparız.eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Güzel olmuş. Dondurma eşliğinde olması bu sıcak günlerde çok daha güzel yapmış irmik helvasını. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)