Sıcak yaz aylarının başlarındayız malum.. hafif tatlıların
tam zamanı diyebiliriz. Sizlerde benim gibi dondurmayı neredeyse her tatlıda
yiyebilenlerdenseniz eğer bu tatlı tam size göre .. buyrun tarife;
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada
ceviz
Dondurmalı yapılacaksa her kaseye 1 top dondurma
Yapılışı:
Tatlıyı yapacağımız tencereye irmiği alalım. Margarin ile
birlikte altın rengini alana kadar kavuralım. Daha sonra şekerimizi ilave edip
kavurmaya devam edelim. 2 dk daha kavurduktan sonra sütümüzü ilave edip
tencerenin kapağını ve ocağımızı kapatalım.
Daha sonra cevizlerimizi tatlıya ilave edelim.ılınan tatlımızı şekil vermek
için çukur bir kaseye alalım tatlımızı ve arasına dondurmamızı ilave edelim. Üzerini
tekrar tatlıyla kapatıp tabağımızı ters çevirelim. Üzerine Hindistan cevizi
ilave edip servis edelimJ
afiyet olsun..
olsada yesem dedirtiyor canım .ellerine sağlık.se vgiler.
YanıtlaSilyazın dondurmayla harika oluyor,artık bundan sonra sık sık yaparız.eline sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilGüzel olmuş. Dondurma eşliğinde olması bu sıcak günlerde çok daha güzel yapmış irmik helvasını. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil