Yaz meyveleriyle yapılabilinecek serin bir tatlı buyrun tarife..
Malzemeler:
2 adet yumurta
1,5-2 kahve fincanı toz şeker
1 türk kahve fincanı yoğurt
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
3 türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
1 lt süt
Yarım su bardağı un , 1 buçuk su bardağı şeker vanilya damla
sakızı
Üzeri için: 350-400 gr çilek
1 çay bardağı kırılmış fındık
Üzerine ahududu sos
Hazırlanışı: Pastanın tabanı için keki hazırlanır.
Yumurta ve toz şeker 3-4 dk. mikserle yüksek devirde
çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, çırpılır. En son un, kabartma tozu ve
vanilya elenerek eklenir. Yağlanmış tart kalıbına kek harcı dökülür. 160
derecede 20-25 dk. fazla kızartmadan pişirilir.bu arada kreması hazırlanır. 1
kg süte yarım su bardağı un 1 bucuk su vardağı şeker vanilya ve damla sakızı
eklenilip kıvama gelinceye kadar karıştırılır.çileklerimiz püre yapılıp 2 kaşık şeker ile ocakda hafif
pişirilir.daha sonra tart kekimize ılımış olan muhallebiyi ekleyelim. Üzerine çilekli
sos ve ahududu sos ilave edelim. Fındık ile süsleyelim. Afiyet olsun.
eline sağlık nefis bir görüntü...
YanıtlaSilCanim nefis bir tart olmus. Ellerine saglik...
YanıtlaSil