Yaz aylarının en hafif ve vazgeçilmez yemeği karnıyarık :) buyrun tarifi
Malzemeler; (6 kişi)
6 adet orta boy
patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı
salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil
biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak çiçek
yağı
2 çorba kasığı
margarin
2 bardak sıcak su
suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Yapılış Tarifi
Patlıcanları alaca
soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına
kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat
bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek
yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk
alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa
acı oluyor)
Bir kenarda
domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin
çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
Soğanlar ve yeşil
biberi yemeklik doğrayın.
Diğer bir tavada 2
çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar
suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
Soğanları ve
doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
domatesleri ilave
ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
Hafifçe renk
alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış
sarımsağı ilave edip karıştırın.
Bu karışımı
yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada
biber koyun.
Patlıcanları bir
tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların
etrafınada yaybilirsiniz.
2 bardak sıcak
suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine
döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış
maydanozlar serperek servis yapın
patııcan sever olarak karnıyarığa bayılırım.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSil