YAPIMI BİR O KADAR PRATİK YEMESİ BİR O KADAR LEZZETLİ ANTEP
FISTIKLI KEŞKÜL TARİFİ BUYRUN=)
Malzemeler:
1 Lt. Süt
200 gr. Şeker (1+ 1/3 su bardağı)
1 Bardak Ilık Su.
Nişasta (yarım su bardağından bir parmak fazla)
1 Adet Yumurta Sarısı
Vanilya (1 Paket)
1 kahve fincanı toz antep fıstığı
Yapılışı:
Kaynamakta olan süte,
yavaş yavaş şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Su, nişasta ve yumurta sarısı çırpıcı yardımıyla iyice
karıştırılır.
Kaynamakta olan şekerli süte hazırlanan bu mayi yavaşça
yedirilerek karıştırılmaya devam edilir, 4-5 dk. daha kaynaması sağlanarak
salep kıvamı elde edilir.
Ocaktan indirilme esnasında istenildiği kadar Vanilya
ilavesi sonrasında 1 dk. daha kaynatılır.antep fıstığı ilave edilip
karıştırılır.
(Sıcakken) kaselere kepçeyle yüksekten dökülür. (Serviste
kase içinde üzerinde köpük kabarcığı oluşması için)
Kasede soğutma, kaseler oynatılmadan yerinde yapılır (Aksi
halde kaseler sulanır). sunumu hindistan cevizi ile yaptım.
Afiyet olsun.
süperr. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilHARKULADENİN FEVKİNDE. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM..
YanıtlaSil