Et kavurmasını kim sevmezki heleki iç yağın o nefis tadıyla beraber=) lafı fazla
uzatmanın anlamı yok bilmeyenler veya gerçekten kavurma yemek istiyenler için
veriyorum bu tarifi=)
Malzemeler
2 kilo kavurmalık et
1 kase kadar doğranmış iç yağı
1 kuru soğan
1 bardak su
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kavurmalık doğradığınız etleri yıkayın ve su da bekletip
kanını çıkarın. Süzgeçe alın.
İç yağını tencerede eritin. Kalan kıkırdak kısmını atın.
Eti kızgın yağa atın. 1 bütün soğanı soyarak ilave edin.
Birkaç dakika karıştırarak harlı ateşte etin her yerinin kavrulmasını sağlayın.
Bu sırada et suyunu salar.
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
Suyunu iyice çekene kadar sık sık karıştırarak ateşte tutun.
Piştikten sonra tuz, karabiber ve kekik ekleyerek servis edin.
çok severim et kavurmasını ben iç yağ her zaman kullanmıyorum ama bende böyle yaparım kimisi haşlama gibi et kavurması yapar hiç yiyemem.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor..
Kurban bayramlarında evde koca tencerelerde annemin yaptığı kavurmalar geldi aklıma. Şimdi yaptıklarımda onların tadını alamıyorum nedense. Belki anne eli değmiş olmasından, belki etin doğallığından, belki kalabalık olmanın tadından, ya da hepsi. Ellerine sağlık canım, nefis olmuş. Eskilere götürdün beni. Sevgiler...
YanıtlaSilmmmmmmm
YanıtlaSilellerine sağlık canım
:))))
bayramda nede çoook sevilir.
1 koca tencere kavurma.
mmmmmm
bzim evin favori yemegidir.ellerine saglık.
YanıtlaSilellerinize sağlıkk
YanıtlaSilsagol canim her zaman severek yapip yerim
YanıtlaSilellerine saglik