MALZEMELER:
25 adet kuru patlıcan
250 gr yemeklik kıyma
2 adet büyük soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç veya bulgur
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber ve istenildiği kadar tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates dolamalara kapak yapmak için
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
10 veya 15 dakika kuru patlıcanlar düdüklü tencerede haşlanır. Haşlama suyu dökülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. İçine kıyma, sıvıyağın yarısı , 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, kıyılmış maydanoz konur ve iyice karıştırılır. En son içine yıkanmış pirinç veya bulgur konur. Düdüklü tencerenin dibine kalan sıvıyağ ve domates salçası konur. Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir. Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur. 2 su bardağı konur. Yaklaşık 10 dakika düdüklüde pişirilir . Sıcak olarak servis yapılır.
Allah'ım baylırım kuru patlıcan dolmasına.Tazesinden daha çok severim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNefis bir lezzet, bayılıyorum bu kuru dolmalara. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık.severim bu yemeği.bende beklerim.sevgiler.
YanıtlaSilçok severim kuru dolmayı cnaım.ellerine sağlık.çokta güzel görünüyor.öpüyorum.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
YanıtlaSilhıımmmmm çooook güüüüzeeeeeller
YanıtlaSilellerine sağlık
:))))
ellerine saglik canim cok güzel olmus :-)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..nefis olmuş..sevgiler
YanıtlaSil