20 Aralık 2011 Salı

Köy sütü ile Sütlaç bir Başka.. Bam başka...


Köy sütünü normalde pek tercih etmiyorum.Kokusu beni cezbetmiyor.Hazır sütler alışkanlıktan mıdır bilmem ama daha cazip geliyor bana.En azından daha sağlıklı.Köy sütünü sadece sütlaç yapımında kullanmaktan yanayım.Sütü kullanmadan öncede iyice kaynatanlardanım:) Sütlaç'ın köy sütüyle yapıldıkdan sonra lezzetinin daha güzel olduğunun kanısındayım:) Bana göre köy sütü sadece sütlaça  yakışıyor:)Buyrun köy sütüyle yapılmış harika sütlaça:)
malzemeler:
1 kg soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın
hazırlanması:
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık canımm..bende yoğurdumu köy sütüyle uyutuyorum,içmeye ambalajlı süt alıyorumm ve sadece sek süt içebiliyoruz..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım alışık değiliz evet ama özellikle beslenmede doğallığın yeri ayrı aslında...Ellerine sağlık tarçınlı tarçınlı ohhh misler gibi..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim gerçekten bir baska oluyor, herseyiyle, yogurdu hele vass :)))

    YanıtlaSil
  4. olmaz mı tabiii nefis olur, ben de şuan sütlaç yiyorum ama pastörize sütle :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. :) sağolun hanımlar evet köy sütü gerçekten çok doğal sağlık açısındanda tercih edilmesi gerekiyor. ama alışmışız pastörize süte napalım:) içemiyoruz sadece tatlılarda kulanıyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Canim soruna cevap vermek istiyorum. Ganaj için. Ganaji pandispanyanin direk üzerine döktüm. Sivamiyorsun, çikolatayi eritigin tencere yardimiyla döküyorsun yavas yavas. Ortadan basliyorsun ve yavas yavas kenarlarina akitiyorsun.

    Eger önce krema sürüp sonra ganaji dökmek istersen, yapabilirsin, çünkü ganaji zaten sogumaya birakiyorsun. ikisine soguk olur sonuçta, kremanin erimesine yol açmaz.

    Umarim yardimci olmussumdur

    YanıtlaSil
  7. Doğal süt bulmuşsunuz çok şanslısınız.Olsa da ben de sütlaç yapsam,yoğurt yapsam:)Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. köy sütünden sütlaç yazınız ilgimi çekti ama herkesin artık aydınlandığı bu dönemde hazır sütlerin daha sağlıklı olduğunu yazmanız ve sadece sütlaca yakıştığını belirtmeniz ev yoğurduna yapılan bi haksızlıktır. yine de emeğinize sağlık. lütfen yanlış anlamayın ama herkesin girip okuyabildiği yazılarda bence bu tür yönlendirmelere dikkat edilmeli. hatam varsa af ola

    YanıtlaSil
  9. sanırım bir yanlış anlaşılma oldu:) ben kesinlikle ne köy sütünü nede hazır sütleri eleştirip kötülemiorum.Benim düşüncem köy sütüyle sütlacın daha güzel ve kıvamlı olduğu herkesin kendi düşüncesi tabi farklı olabilir.saygı duymak gerekir:) Köy sütü yoğurdada yakışırrr peynirede tercih meselesi bu tabiki:) sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. 1 kg süte 2.5 su bardağı toz şeker bence çok fazla.Şerbet gibi olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)