4 Aralık 2011 Pazar

Fasulye Piyazı

Çok severek yaptığım köfte ve pilav ile mükemmel uyum sağlayan bir lezzet ile sizleri baş başa bırakıyorum. Genellikle garnitür yada meze olarak yemeklerin yanında sunulan pratik bir tat. Çok sık yaptığım bir lezzet..:)
malzemeler
1 bardak kuru fasulye
(akşamdan ıslatılıp ertesi gün haşlanır)
2 adet kuru soğan
tuz
pul biber
maydonoz
karabiber
sosu için
zeytinyağ,sirke,limon suyu ve 1 tatlı kaşığı hardal iyice çırpılır harmanlanacak kasede bekletilir.
Fasulyeler güzelce haşlanırve haşlandıktan sonra fasulyelerin suyu süzülerek sıcakken sosla harmanlanır içerisine kuru soğan ve maydanoz eklenerek servis tabağına alınarak servis  yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)