16 Aralık 2011 Cuma

Ispanaklı el açma börek (yumusacık)


Hamur işlerini sevmeyen yoktur.Genellikle kilo almakdan çekinenler kolay kolay hamur işlerine yaklaşmak istemezler.İtiraf etmeliyim ki bende onlardan bir tanesiyim.Kilo almamak ve formumu korumak için çok az yaparım hamur işi börek türlerini:) Bu yaptığım börekdende tabiki 2 tanecik yedim.Gerisini ev halkı bitirdi sağolsun Bol ıspanaklı el açması börek sevenler için tamm ideal bir tarif :):):):)
Malzemeler
yarım kg un
yarım çay b. sıvı yağ
1 yumurta
ılık su
tuz
İç malzemesi için;
ıspanak yaprakları (yıkanmış temizlenmiş),
beyaz peynir,
soğan,
karabiber,
tuz
 yumurta sarısı(üzeri için)
Yapımı
Unu bir kaba alalım.ortasını havuz gibi açalım.içine yumurta  tuz ve sıvı yağı ilave edelim.yoğurmaya başlıyalım.ılık suyu ilave edip yumuşak özlü bir hamur elde edelim.hamuru yarım saat dinlendirelim.Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.Ispanakları yıkıyalım ve doğrayalım.soğanı yemeklik doğrayalım ıspanağa ilave edelim.beyaz peynir tuz ve karabiber ilave ettikten sonra biraz zeytinyağı gezdirip çiğ olarak karıştıralım.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım un ile açalım.(HAmurun çok kalın olmaması lazım).Ispanaklı harçtan ilave edip sigara böreği gibi saralım.üzerine yağ ve yumurta sarısı karışımından sürelim.180 C fırında pişirelim.

4 yorum:

  1. el açması gibisi varmı canım.nefis olmuş.ıspanağı bende çiğden kullanıyorum.bence daha güzel.ellerine sağlık cnaım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. el açması bir başka oluyor ellerine sağlık canım
    çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ediyorum hanımlar:):) elacması börek gibi gerçekten yok ama ah bide şu kilolar:)

    YanıtlaSil
  4. Of of harika. ben hem yapıp hem yiyenlerdenim valla. Pek kiloyla miloyla alakam olmaz. Bazen pantalonlar dar gelince sıkıntım olur fakat onu da fazla kafaya takmam. Çook güzel olmuş ellerin dert görmesin. sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)