23 Aralık 2011 Cuma

Ispanak salatası ve Kapı süsü Yapımı


Bol vitamin deposu bir salataya ne dersiniz? Heleki ıspanağı benim kadar çok sevip çiğ bile yerim diyenler için:)İtiraf ediyorum daha önce çok duymama rağmen bir türlü yapmak nasip olmadı. Hep aldığım ıspanağın yemeğini yapdım Bol soğanlı pirinçli :) Ama bu sefer bir değişiklik yapıp ıspanağın salatasını yapmaya karar verdim.O kadar çok beğendim ki bu salatayı sırf bir öğün niyetine yiyorum artık:) Davet masalarımında vaz geçilmezi olmaya talip:)
Malzemeler
1 kg ıspanak( yaprakları)
2 adet nar
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
nar ekşisi
yarım limon suyu
zeytinyağı tuz
Yapımı
ıspanakların yapraklarını güzelce yıkıyalım.Topraklarını akıtalım.Daha sonra ince ince kıyalım.Karıştırma kabına aktaralım.2 adet narın tanelerini ayıklayalım ve salatamıza ilave edelim.kıyılmış cevizlerimizi üzerine ilave edelim.Nar ekşisi limon suyu tuz ve zeytinyağını ilave edip güzelce harmanlayalım.Servis tabağına aktaralım:) Afiyet olsun..
                             *******************************************************

Artık bende el işleriyle uğraşmaya başladım:) Bloglardan gördüğüm araştırdığım herşeyi yapar oldum:) bu bir kıskançlık değil farklı şeyler yapmak.Üretkenliği çok seviyorum.aslında bu bogu açarken sadece yemek tarifleri yayınlamakdı amacım.Ama el işleriylede uğraştığım için bunlarıda yayınlamak istedim:) Yapımını kısaca anlatmak istiyorum herkesin yapabileceği harika bir hoş geldiniz kapı süsü..
1 renkli karton (ben pembe seçtim)
1 mukavva
guvaş boya (yada ahşap boya)
yapıştırıcılar
yazılara uygun süslemeler
yazıya uygun kurdele
ve simler sprey vernik
Malzemeleri gördükten sonra yapımını aslında anlamışşsınızdır.Kartonları güzelce kestim.Üzerlerine istediğiniz yazı font'uyla harflerimi çizdim.boyadım kuruttum.Daha sonra siyah kontur geçtim.ki yazım 3 boyutlu olsun:)üzerlerine kendim hazırladığım minik süslerimi yapıştırdım.Üzerlerine sim döküp sprey vernik ile yapışmasını sağladım(Aman dikkat spreyi çok yakından tutmayalım.boyamıza zarar vermesin)Hepsi bu kadar:):) 

7 yorum:

  1. şu ıspanak salatasını en kısa zamanda bende deneyeceğim ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ispanak salatasına hiç hayır demem.Süslemen de güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ıspanak salatasına bayılırm hatta o kadar ki ne zaman ıspanak alsam içinden tazelerini seçer onlarla hemencecik bir salata yapıveririm. seninkide çok güzel olmuş bence de nar çok yakışıyor sevgiler

    YanıtlaSil
  4. :) teşkkür ediyorum hanımlar evet ıspanak salatası çok güzel oluyor denemenizi taviye ediyorum

    YanıtlaSil
  5. ıspanak salatsını hiç yapmadım ama börek içi yaparken fazlaca yapar kahvaltıda yerim çig olarak.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Salata inanılmaz güzel görünüyor, emziren annelere bol süt deposu, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Keyifli ve renkli bir blog...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)