24 Aralık 2011 Cumartesi

Havuç Tarator


Yapımı oldukça pratik lezzeti ise tartışılmaz. Havuç taratoru bilmeyenler yada hatırlamak isteyenler için Tarifini yayınlıyorum:) Afiyet olsun..

Malzemeler:
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:

Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin)Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

6 yorum:

  1. ohh mis, çok severim, ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  2. bende çok severim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik. Hem de saglikli ayni zamanda. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ben taratorun anlamını bilmezdim bloglar alemiyle tanışmadan önce. aslında yaptığım bir lezzetti. Ben havuçlusunu hiç denemedim. Hep kabakla birlikte karıştırırım. Bir de böyle sadesini deneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)