11 Aralık 2011 Pazar

Göveçte Kaşarlı Alabalık


Her ne kadar deniz ürünlerini sevmeyen biri olsamda bu bol kaşarlı ve sebzeli alabalığa hayır diyemiyorum.özelliklede odun fırınlarında pişirilince:)
Malzemeler
1 buyuk boy alabalık (kılçıkları ayıklanmış)
1 orta boy domates
2 adet biber
1 kaşık tereyağ
tuz
istenilen baharatlar
1 kase rendelenmiş kaşar
Balıkları temizleyip süzün domatesi kup seklinde doğrayın bıberlerıde ıncecık kıyın domates ve bıber karısımın yarısını guvece koyun sonra balıkları tuzlayıp guvece yerlestırın kalan harcı balıkların uzerıne serın uzerıne tereyagını koyup alimınyum folyoyla kapayın fırına surun pısmeye yakın dısarı alıp uzerıne kasar rendesını serpın tekrar fırına surun peynır erıyene kadar pısırın fırından alıp sıcak servıs yapın



1 yorum:

  1. vayyyyy.harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)