27 Aralık 2011 Salı

Dag Çilegi ve kuru üzümlü Kek


Bu tarifim arşivimden Yaklaşık 1 ay kadar öncesinin tarifini anca yayınlayabiliyorum:) Aslında o kadar çok tarifim varki hangini yayınlasam karar veremiyorum.Hergün tarif yayınlama imkanım olmadığı için bir iki gün ara ile yayınlama imkanı buluyorum ve bu lezzetleri sizler ile paylaşıyorum.:)Bu dağ çileklerini ben kendim topladım. Dallarından tazecik Ormanın kuytu köşelerinde yetişen dağ çileklerinin bu kadar faydalı bir meyve olduğunu internette küçük bir araştırma sonucu öğrendim.Bu minik kırmızı meyvelerin yararlarını öğrenmek isterseniz;;
(((yaşlanmaya karşı son derece etkili olduğundan doğal anti ageng, bir meyvedir. Üstelik bazı hastlaıklara sebep olan virüsler üzerinde öldürücü etkiye sahip.  hem vitamin deposudur, hem de bazı hastalıklara yol açan virüsler üzerinde (çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için) öldürücü etkisi vardır. Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve olduğunu belirtiyor. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.)))
Bu kadar çok yararının olduğunu öğrendikten sonra ne yapmalı diye düşündüm kollarımı sıvadığım gibi mutfakta aldım soluğu:)İlk önce reçel yapmayı düşündüm ama reçelle pek fazla aram olmadığı için ziyan etmemek istedim.Kuru üzümlü kekin içinde güzel durabileceği kanaatini getirdikten sonra başladım çalışmalara:) Vee buyrun tarifim
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 çay bardağı dağ çileği
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
Yapımı
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.Kuru üzümü yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine ilave ederek karıştırın en son olarak dağ çileğini  minik minik doğrayın Aman dikkat edin çok çabuk ezilen bir meyve Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra  hamuru kalıba dökün.150 derecede 45 dakika pişirin ve servis yapın.

7 yorum:

  1. ay o nasıl güzel görüntü çok sevdim o resimleri ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrr....

    YanıtlaSil
  3. Afra'cım merhaba hemen iadeyi ziyarete geldim gü
    zel yorumun için teşekkürler.Denediğin zaman bana geri dönersen sevinirim.Kek harika ellerine
    sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem tek kelime ile ellerine sağlık canım..
    Mimin var bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar nefis bir kek olmus ellerinize saglik, etkinlige de beklerim, dag cilekleri cok degisik, hic tadina bakmadigim bir lezzet,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. Hi, i think that i sаw you νiѕited my weblοg sο і came to
    “return the fаvor”.I am trying to find things to enhance my websitе!

    I suppose its ok tο use a feω οf your
    ideas!!

    Here is my sitе SEOPressor
    My webpage :: SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    Teşekkürler.

    Ardanın Mutfağı.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)