10 Aralık 2011 Cumartesi

Bulgur Pilavı ( havuçlu patatesli)

Bazı söylentiler varki bulgurun pirinç pilavına göre daha sağlıklı olduğu kanısında:) tabi bu söylentiler ne kadar doğru bilemiyorum.ama ben her zaman tercihimi bulgurdan yana kullanırım.daha hafif ve sağlıklı oluyor.Buyrun bulgur pilavı sevenler ve bilmeyenler için tarifi:)
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
3,5 bardak sıcak su
2 adet soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet patates
2 adet domates
1,5 yemek kaşığı salça
sıvı yağ

Hazırlanışı

Tencerenin içine sıvı yağ koyun.Doğranmış soğanı, havucu patatesi ekleyin ve 5 dk kavurun. Önceden yıkanmış bulgurları içine atın bulgurla özleşmesini sağlayın tekrar karıştırın(3_4 dk)küp küp doğranmış domatesleri de atıp bir kez daha karıştırın domatesler malzemeye işleyince 3,5 bardak suyu ekleyin ve pişirin.Piştikten sonra 5_6 dk dinlendirin ve servis yapın.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. en sevdiğim yemek. hatta benim için bir ana yemek :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bulgur pilavına bayılırım ve sizin pilavınız kesinlikle davetkar ellerinize ve emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)