7 Aralık 2011 Çarşamba

Mahlepli Simit

Çok sık yaptığım bir tuzlu kurabiye tarifi bu.Her ne kadar yaptığım sıklıkta yemesemde(mlum kilo alma riski) ev halkının ve misafirlerimizin beğenerek yediği bir tarif.Genelde kandil simidi almam.Kendim yaparım.Bu tarifi herkese öneriyorum özelliklede tuzlu kurabiyelerde seçici iseniz:):)
Malzemeler:
1 yumurta sarısı (akını ayırın )
1 tatlı kaşığı tuz
1 Paket margarin
1 kabartma tozu
1 çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı şeker
2-3 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Üzeri için:
 Bol bol Susam
Yumurta akı
Yapılışı:
Margarini eritin , sirke , şeker , kabartma tozu , yumurta sarısı , tuz , mahlepi ve aldığı kadar unu hepsini birden yoğurun.Yağlanmış fırın tepsisine (boyuna karar verdiğiniz)Simitleri şekillendirerek ilk önce yumurta akına daha sonra bol susama batırın ve fırın tepsinine dizin.Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.(fırında çok bekletmeyın sirke olduğu için tadı ekşimesin).Fırından çıkartıp soğuk olarak servis yapın.


2 yorum:

  1. lezzeti resime yansımış canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Mahlep kokusuna bayılırımmm.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)