29 Aralık 2011 Perşembe

Ev tarhanalı Lahana çorbası


Sizlere benim süreli yaptığım tarhanalı lahana çorbasından bahsetmek istiyorum.Nedense lahana çorbası denilince ilk akla gelen DİYET vE ZAYILAMAK  gEliyor.Hadii itiraf edin hanginizin aklına gelmiyor ki??...
Kokusundan mıdır tadındanmıdır bilimez.? Lahana çorbasını sevenler oldukça azdır.Ben şahsen lahananın sarmasını çorbasını çok severek yerim:)Hem sindirim sistemimi düzenliyor hemde çok hafif bir çorba Damaktada güzel lezzet bırakıyor.Biz ailecek lahana çorbasını çokk sevenlerdeniz .ah kış olsada lahanalar çıksa :) sarmasını çorbasını yapsak diye bekleyenlerdeniz.Eğer sizde öyleyseniz bu tarif tam size göre buyrun Lezzetli şifa kaynağı tarhanalı lahana çorbasına.
Malzemeler
Göz kararı ev tarhanası
1 tane küçük lahana
1 soğan
5 bardak su
Domates
1 kaşık salça
zeytinyağı
tuz-karabiber
Yapımı
Çorba tenceremize zeytinyağını ilave ediyoruz.soğanı küp küp doğrayıp Domatesleri rendeleyip salçayıda ilave edip karıştırıyoruz.domatesler 2 dk kadar kavrulduktan sonra 5 bardak suyu ilave ediyoruz.Tarhanayı ilave edip karıştırıyoruz.(Tarhanayı bildiğiniz üzere sürekli karıştırmak gerekiyor.Topaklanmaması için)
Ayrı bir yerde lahanayı önceden haşlıyoruz.Haşlanan lahanaları orta kalınlıkta doğrayıp tarhana çorbasının içine atıyoruz.1 bardak haşladığımız lahanın suyunu çorbamıza ilave ediyoruz.5 dk daha çorbamızı kaynatıyoruz.Tuz ve karabiberi son olarak ilave edip karıştırıyoruz.Arzuya göre kıtır ekmek ile sunabilirsiniz.


7 yorum:

  1. çok değişik bir yemek olmuş tarhanayla lahanayı kırk yıl düşünsem bir araya getiremezdim herhalde. Ne kadar becerikli hatunsun sen böyle.ellerin dert görmesin emi...

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir tarif olmuş benim için denemek lazım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Karnim guruldadi :( miis gibi bu havalarda ne iyi gider vallah ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  4. bizdede lahananın herşeyi sevilir,geçende çorbasını yayınlamıştım bugünde sarmayı yayınladım,yeterki lahana olsun,çorban tam bir bomba olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim tombul tarifler,Teşekkür ederim aylin teşekkür ederim ayla,Teşekkür ederim anne eli.. :):)

    YanıtlaSil
  6. Lahanayı çok severiz.Ev tarhanasıyla denememiştim.Neden olmasın.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım,Yaşamınca güzel yıllar, mutlu yarınlar, dostça dostluklar hep senin olsun. MUTLU YILLAR

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)