29 Kasım 2011 Salı

Narlı meyve soslu pasta

Tam nar zamanı iken bu pastayı yapmak benım için vazgeçilmez oldu.:) bilindiği üzere narın faydaları saymak ile bitmez.Bu narları köydeki bahçemizden kendi ellerim ile toplamıştım yaklaşık 8 kg nardan geriye kalan son 1 kg narda uzun zamandır meyve suyu olmak için dolapda bekliyorlar:) onlara nedense bir türlü vakit gelmiyor.Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim bu beni ye beni ye diyen pastanın tarifine.:):)Pastanın pandispanya tarifini bir arkadaşın blog'undan aldım. ve benım sürekli kullandığım pandispanya tarifidir.
Malzemeler
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 paket dr oetker çilekli pasta kreması
1 paket sade krem şanti
1 paket kenton meyveli sos
ıslatmak için çilekli süt
üzeri için 4 adet soyulmuş ayıklamış nar
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. · Toz birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. · Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Daha sonra  pandispanyamızı soğumaya alın.ve ve ortadan 3 e kesin. Daha sonra pastanın ilk katını çilekli süt ile ıslatın. dr oetker çilekli pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. 1 paket krem şantiyide üzerindeki tarife göre hazırlayın kremayı üzerine ekleyin.pastanın ilk katına bukremayı ilave edin.arasına bol nar sosu ilave edin.daha sonra ikinci katada bu işlemi uygulayın.en son katıda çilekli süt ile ıslattıkdan sonra pasta kreması ile kaplayın.meyveli sosu 2 çay bardağı su ile hazırlayıp hafif ılık iken tam soğumadan pastaya dökün ve pasa kreması ile sosu karıştırın.üzerini bol nar ile süsleyin.Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. nar sever olarak bu pastayı sevdim ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok yakışmış pastaya nar..ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. narla sunum harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım! ellerinize sağlık, sevgiler..:)

    www.LensMarket.Com

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)