Portakallar çıkmaya başladı artık e buda kışın geldiğine işaret.ama nedense bana hiç kış gelmiş gibi gelmiyor. çunku burda hava 20 C neredeyse bahardan kalma bir hava var.havanın güzel olması nedeniyle yine bahane yaratıp attım kendimi mutfağa.Veeeeeeeeeeeeeeee nefis portakallı haşhaşlı tatlı yapdım.Buyrun bu nefis tatlının tarifi
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
kabartma tozu
kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal dilimleri
Şerbeti İçin;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 limon damlası
Yapılışı
Kremşanti ve süt hariç tüm malzemeleri karıştırın.Büyük Yağlı kek tepsisine dökün.Bir yandan 1 paket kremşantiyi 1 su bardağı süt ile beraber çırpalım.Dolaba atalım.Ayrı bir yerde Şerbeti hazırlıyalım.
Kek fırından çıktıktan sonra Sıcak keke ılık şerbeti dökelim.Tatlımızı soğumaya alalım.1 saat dinlendirdikten sonra Krem şanti ile kaplayalım ve Portakal dilimleriyle süsleyelim.Afiey olsun:)
harika bir pasta olmuş canım.bir dilim yerdim şimdi olsa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilPastanız nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Blogunuza tarif ekledikten sonra aşağıdaki linke git, tarifini oraya ekle.
YanıtlaSilhttp://www.misssgibi.com/manset/listele.php
Ne hoş bir blog, ne güzel tarifler :) Çok beğendim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada haşhaşlı tatlı müthiş görünüyor.
Sevgiler..