28 Kasım 2011 Pazartesi

Patatesli Salamlı Tuzlu Kek

Değişik tatları seven arkadaşlarıma blog okuyucularıma şiddetle tavsiye edeceğim bir lezzet.Arzuya göre iç malzemesi değişebilen temel malzemelerin ise her evde bulunan malzemelerden yapılan nefis bir kek yada muffin her ne derseniz değin işte.Benim bile tuzlularla fazla aramın olmamasına rağmen bayıla bayıla yediğim çok hafif bir lezzet isterseniz bu yere göğe sığdıramadığım lezzeti sizlerde gelen davetsiz misafirlerinize yapabilirsiniz::):):)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
5-6 adet küçük küp küp doğranmış  haşlanmış patates
2 paket kabartma tozu
5 adet salam
4 çay kaşığı tuz
İsteğe göre dereotu, maydanoz
Karabiber ve pulbiber
3-4 su bardağı un

Yapılışı:
3 adet yumurta ile  yoğurdu karıştırın.daha sonra sırasıyla zeytinyağını sütü küçük doğranmış salamları haşlanmış küp doğranmış patatesleri  tuzu karabiber ve pul biberi ekleyin.daha sonra kabartma tozu ve unu ilave edip bir kez daha karıştırın.ve küçük muffin kalıplarına pay edin üzerlerine yumurta sarısı ve susam ilave edin.180 C fırında keklerin içi pişene kadar pişirin. (kürdan battıkdan sonra temiz çıkıyorsa.)sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık,farklı bir tarif,denemekte fayda var,bayılır bizimkiler,nede olsa içinde salam var:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ziyaretiniz için teşekkürler canım.
    Tanıştığımıza memnun oldum.
    Patatesli kek sevilmezmi? Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Denemek lazım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle yapmalıyım bu güzellerden. Bayıldım, ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  5. Ben buna bayıldım,elinize sağlık

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)