30 Haziran 2014 Pazartesi

Ispanaklı tava böreği


ister sahurda ister iftarda hafif ve doyurucu bir lezzet
malzemeler
1 kg ıspanağın yaprakları(ben dondurucudan kullandım)
1 demet taze soğan
tuz karabiber
4 adet yufka
beyaz peynir
aralarına sürmek için 2 yemek kaşığı yoğurt ve sıvıyağ )
yapımı
yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim.ıspanaklarımızın yapraklarını bol su ile yıkayalım.taze soğanlar ile beraber doğrayalım tuz karabiber beyaz peyniri ilave edelim.teflon yada seramik bir yaygan tavaya ilk kat yufkamızı serelim daha sonra harcımızı sürüp ıspanaklı harcı ilave edelim.diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım.yufkalar bitene kadar.yufkalar bitince tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte arkalı önlü pişirelim afiyet olsun..

4 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)