19 Kasım 2011 Cumartesi

Meyveli Tart

Biraz aradan sonra yeniden merhabalar:).Bu sıralar biraz mutfak ile aramıza kara kediler girdi:) Mutfağa biraz dur demessem kilolarım alıp başını gidecek.Bende kek börek tarzı şeyleri daha az yapmaya özen gösteriyorum.Uzun zmandır yeni aldığım çok amaçlı tart kalıbımı kullanmak istiyordum nasip bir kaç gün öncesineymiş.Tartımı yeni tart kalıbım yardımıyla yaptımmm bol meyveli afiyetler yiyemedim tabi malum kilolar:( Neyse sizleri bu mükemmel tatdan mahrum bırakmak istemedim buyrun tarifi
Tart hamuru için

2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudraşeker
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı buzlu su
Tart Hamurunun yapımı
Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın
Karışıma 1 yumurtanın sarısı, mutfak robotunda ince çekilmiş pudraşeker ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
Krema için
hazır bir krema yada;
Kreması İçin

    1,5 su bardağı süt
    3 yumurta sarısı
    3 Çorba kaşığı şeker
    1 Buçuk çorba kaşığı mısır nişastası
    2 çorba kaşığı tereyağı
3 Adet sütlü çikolata parçası
Yapımı: Tüm krema malzemelerini ocakda sırasıyla kaynatın.muallebi kıvamına gelince ocakdan alıp soğutun.Tart hamurunun üzerine pay edin.daha sonra sevdiğiniz meyveler ile süsleyin afiyet olsun:)BOL BOL KİLO ALMALAR:):):)

4 yorum:

  1. blogunuza asma kilit takmışınız. gelen ziyaretçiler tariflerinize ulaşamaz. mahsuru yoksa, blogunuzun etiketlerini veya kategorilerini açın.

    YanıtlaSil
  2. kumanda paneline gir, tasarımı tıkla, ardından gadget ekleye tıkla. açılan pencereden ETİKETLER E TIKLA. açılan pencereden seçimini yap. KAYDET e tıkla ve çık.

    YanıtlaSil
  3. link size yararlı olabilir.
    http://firikblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)