12 Kasım 2011 Cumartesi

Ciger Kavurma

Bayramın ilk günü yapmış olduğumuz kavurma her ne kadar et dinlenmeden tehlikeli olsada biz ete dayanamayıp bir an önce kesip 2 saat sonrada kuzunun ciğerlerini yedik bile:):):) Bizim ailede gelenek haline gelmiş olan ilk gün kavurması oldukça lezzetlidir.yanındada bol yeşillikli salata ve kolasızz olmaz tabi:) Siz bana şimdi soracaksınız neden bayramın ilk günü bu tarifi yayınlamadında ancamı aklına geldi diye:) EEee oda bana kalsın:  :):):):):):):):) Buyrun tarife afiyet olsun
Malzemeler
400 gr kuzu ciğeri
zeytin yağı
tuz
karabiber
kekik
arzuya göre kimyon
Yapımı
kuzu ciğerlerini güzelce yıkıyaLIM KÜÇÜK küçük doğrayalım.zeytin yağında güzelce kavuralım(pişip pişmediğini kavurma patlamaya başladıktan sonra 10 dk daha bekletip altını kapatın).Tuzunu kekik kara biberini ve kimyonunu pişikten sonra ilave edelim.güzelce harmanlayalım ve salatayla servis edelim.

1 yorum:

  1. Olsadaesim yese :)) birak pisirmeyi elime alamaiyorum cigeri :) kurbanda sakatatlari anneme verdim, pisirdi damadin gelip yesin dedim :) Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)