26 Haziran 2014 Perşembe

kıymalı volovan

yapımı pratik sunumu oldukça güzel buyrun tarife..
milföy hamuru
1 adet büyük boy soğan
4 adet çerliston biber
2 adet domates
1 adet yumurta sarısı
200 g kıyma
TuzKarabiber
milföy hamurlarını çözdürün daha sonra yarısını yağlanmış fırın tepsisine dizin. geri kalan yarısınıda yuvarlak bir kalıp yardımıyla ortalarından kesin ki bu çerçevemiz olacak. milföyleri yumurta beyazı sürüp çerçevelerini yapıştırın.altta kalan milföyü çatal yardımı  ile delin kabarmaması gerekli. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 C fırında pişirin.
Diğer yandan bir tavaya kıymayı ve zeytinyağı koyun. Karıştırarak, 2 dakika kavurun. Daha sonra üzerine ince ince doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyip, pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın. Ilımaya bırakın. fırından çıkan milföylere kıymalı harcı pay edin.
afiyet olsun..

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. çok çezbedici görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)