21 Ocak 2014 Salı

Karnabahar Köftesi




malzemeler:

Bir küçük karnabahar (büyükse bölebilirsiniz)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pirinç( ben bu sefer ince bulgur kullandım)
1 çay bardağı un (veya galeta unu)
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber,kimyon, pul biber
İsteğe göre dereotu , maydanoz

KARNABAHAR KÖFTESİ nin yapılışı:

Karnabaharı çok az suda biraz diri kalacak şekilde haşlayalım, suyu kaldıysa süzelim
Bulguru üzerine döküp beş on dakika ağzını kapatalım
Yumuşayınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuralım
Kıvamını ayarlamak için gerekirse un miktarını artırabilirsiniz ama çok sert olmamasına özen gösterin
Tavamızda sıvı yağımızı iyice kızdıralım , elimizi ıslatarak yuvarladığımız köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını emdirelim
Yanında sarımsaklı yoğurtla ve sarımsaklı domates sosuyla bu lezzetli köftelerimizi servis yapalım.

1 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)