6 Ocak 2014 Pazartesi

Çikolatalı Cheesecake

Bu aralar hep tatlılardan gidiyoruz. sebebi ise benim tatlılara olan düşkünlüğüm bu tarifide sürekli yaparım ve denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:

- 1 paket kakaolu bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram labne peyniri (2 küçük kutu)
- 200 gram krema
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya

Çikolata ganaj için malzemeler:
100 ml krema
- 100 gr bitter çikolata (Daha kalın bir tabaka isterseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.)

Yapılışı:

Cheesecake tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvileri ve erittiğiniz tereyağını karıştırın. Bu karışımı kalıbına bastırarak yayın. Labne peynirini ve kremayı kıvam alana kadar çırpın. İçine toz şekeri, vanilya ve unu ekleyip biraz daha çırpın. En son yumurtaları ekleyerek karıştırın. Çırpma kabınızı tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Pişme süresi 40 dakika ile bir saat arası sürebilir.)

Ganaj için; kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın. İçine parça çikolatalarınızı atın ve çırpma teliyle karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenizin üzerine dökün. Cheesecake ki en az 9 – 10 saat buzdolabında dinlendirin.

2 yorum:

  1. beni benden aldı ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerinize sağlık, hafta sonu yapmayı planlıyorum kaç derecede pişirdiniz acaba bide üzerimi kızaracak nasıl anlıycaz piştiğini:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)