Malzemeler:
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram
labne peyniri (2 küçük kutu)
- 200
gram krema
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
Çikolata ganaj için malzemeler:
100 ml krema
- 100 gr bitter çikolata (Daha kalın bir tabaka isterseniz
ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.)
Yapılışı:
Cheesecake tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvileri ve
erittiğiniz tereyağını karıştırın. Bu karışımı kalıbına bastırarak yayın. Labne
peynirini ve kremayı kıvam alana kadar çırpın. İçine toz şekeri, vanilya ve unu
ekleyip biraz daha çırpın. En son yumurtaları ekleyerek karıştırın. Çırpma
kabınızı tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
(Pişme süresi 40 dakika ile bir saat arası sürebilir.)
Ganaj için; kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın
ve ocaktan alın. İçine parça çikolatalarınızı atın ve çırpma teliyle
karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenizin üzerine dökün. Cheesecake ki
en az 9 – 10 saat buzdolabında dinlendirin.
beni benden aldı ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerinize sağlık, hafta sonu yapmayı planlıyorum kaç derecede pişirdiniz acaba bide üzerimi kızaracak nasıl anlıycaz piştiğini:)
YanıtlaSil