Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
Vanilya
Çikolata sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
Tencereye suyu ve margarini koyarak kısık ateşte margarinin
erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra unu yavaş yavaş koyup karıştırmaya devam
ediyoruz. Yalnız burada kollarınız ağrıyana kadar devamlı karıştırmalısınız
yoksa hamur kabarmaz önemli olan iyice karıştırarak pişirmek. Bu şekilde bir 10
dakika kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta
krema için malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz, onu da soğumaya
bırakıyoruz. Hamurumuz ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker iyice
yediriyoruz. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra diğerini kırmalısınız ki
yumurtaları iyice çeksin. Bu nokta da önemli iyice karıştırarak yumurtaları
yedirin. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisi ya da hafif yağlı tepsiye
tatlı kaşığı yardımıyla hamurları diziyoruz ve fırında hafif pembeleşinceye
kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra arasını kesip kremalarımızı kaşık yardımıyla
arasına sürüyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu da servisten önce üzerine
döküp misafirlerimizi ağırlıyoruz.
(Çikolata sosunu evde yapacaksanız yine kremada olduğu gibi
malzemeleri tencereye koyup pişirebilirsiniz)
işte en sevdigimiz tatlı çeşidi.ellerine saglık.
YanıtlaSilhımm.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil