29 Ekim 2013 Salı

Profiterol

Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı su
125 gram margarin ( yarım paket )
1 su bardağı un
3 yumurta
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
Vanilya
Çikolata sosu için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

Tencereye suyu ve margarini koyarak kısık ateşte margarinin erimesini sağlıyoruz. Eridikten sonra unu yavaş yavaş koyup karıştırmaya devam ediyoruz. Yalnız burada kollarınız ağrıyana kadar devamlı karıştırmalısınız yoksa hamur kabarmaz önemli olan iyice karıştırarak pişirmek. Bu şekilde bir 10 dakika kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta krema için malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz, onu da soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker iyice yediriyoruz. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra diğerini kırmalısınız ki yumurtaları iyice çeksin. Bu nokta da önemli iyice karıştırarak yumurtaları yedirin. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisi ya da hafif yağlı tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla hamurları diziyoruz ve fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra arasını kesip kremalarımızı kaşık yardımıyla arasına sürüyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu da servisten önce üzerine döküp misafirlerimizi ağırlıyoruz.

(Çikolata sosunu evde yapacaksanız yine kremada olduğu gibi malzemeleri tencereye koyup pişirebilirsiniz)

2 yorum:

  1. işte en sevdigimiz tatlı çeşidi.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. hımm.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)