500 gr sotelik tavuk göğsü
1 paket mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri İçin:
Kaşar peynir
Hazırlanışı :
Fırında Mantarlı Tavuk Sote
Geniş bir tencereye
sıvıyağ koyup, biraz ısıtın. Üzerine tavuk göğüslerini ilave edip, yüksek
ateşte bir süre soteleyin.
Ardından ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve mantarları
ekleyip, kavurmaya devam edin. Küçük küçük doğranmış biberleri, domatesleri ve
1 yemek kaşığı domates salçasını koyup, 1-2 dakika kavurun. En son
karışımınızın üzerine bir miktar sıcak su, tuz ve baharatları ilave edip, 1-2
taşım kaynatın.
Hazırladığınız mantarlı tavuk sotenizi herhangi bir fırın
kabına koyup, üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış
fırına verip, üstü kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis
edebilirsiniz.
mantar yemiyorum ama görüntüye bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil:) tşkler
Silçok severim mantarı kaşarda çok yakışıyor mis gibi olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSildenedim nefis oldu :) tesekkurler
YanıtlaSil