22 Ocak 2013 Salı

Ayvalı Kek


Görüntüsü ve yemesi gerçekten çok hoş olan bir kek :) ayvayı birde kekde  denemeliyim dedim ve yaptım gerçekten çok hoş oldu :) buyrun tarife;
 MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
Vanilya
Ayrıca:
2  tane iri ayva
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
YAPIMI
Öncelikle ayvayı soyup ikiye bölün. yarım cm. kalınlıkta dilimlere ayırın. Bir tencereye alın.Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ve yağını ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Şekerler eriyene kadar, yaklaşık 5-6 dakika kadar pişmesi lazım. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.Ayvaları döküp dizin. Ayvalar soğurken, siz keki yapmaya başlayın.Kekimiz klasik bir kek. Şekeri ve yumurtayı çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın.Kabartma tozunu atıp, üzerine limon suyunu ekleyin ki daha güzel kabarsın.Son olarak unu da ekleyip karıştırın.Kek hamurunu soğuyan ayvaların üzerine dökün. En üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz.Soğuk fırına keki sürüp, fırını 200 dereceye ayarlayın.Kek kabarmaya başlayınca Isıyı 165 dereceye düşürün ki yavaş yavaş içini çeksin.Kekin kabarması durup üzerini kızarınca kürdan batırıp içini kontrol edin.Kürdan temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alın. Keki hemen bir servis tabağına ters çevirin.Ilıyan kek servise hazırdır. Afiyet olsun
Not: arzuya göre ayva yerine aynı işlem elma,armut,şeftali ( reçeli yapılabilinen tüm meyveler ile yapılabilir.)

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık süper kek olmuş bir dilim aldım gidiyorum.

    YanıtlaSil
  2. ayvalı denemedim ama görüntüye bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Muhdeşem görünüyor. DEnemek lazım. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım çok güzel gözüküyor ..

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)