Görüntüsü ve yemesi gerçekten çok hoş olan bir kek :) ayvayı birde kekde denemeliyim dedim ve yaptım gerçekten çok hoş oldu :) buyrun tarife;
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
Vanilya
Ayrıca:
2 tane iri ayva
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
YAPIMI
Öncelikle ayvayı soyup ikiye bölün. yarım cm. kalınlıkta
dilimlere ayırın. Bir tencereye alın.Üzerine 4 yemek kaşığı şeker ve yağını
ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Şekerler eriyene kadar, yaklaşık 5-6
dakika kadar pişmesi lazım. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip 1 dakika daha
pişirin. Ocaktan alın. Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini
tereyağıyla yağlayın.Ayvaları döküp dizin. Ayvalar soğurken, siz keki yapmaya
başlayın.Kekimiz klasik bir kek. Şekeri ve yumurtayı çırpın. Süt ve yağı
ekleyip karıştırın.Kabartma tozunu atıp, üzerine limon suyunu ekleyin ki daha
güzel kabarsın.Son olarak unu da ekleyip karıştırın.Kek hamurunu soğuyan
ayvaların üzerine dökün. En üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz.Soğuk fırına
keki sürüp, fırını 200 dereceye ayarlayın.Kek kabarmaya başlayınca Isıyı 165
dereceye düşürün ki yavaş yavaş içini çeksin.Kekin kabarması durup üzerini
kızarınca kürdan batırıp içini kontrol edin.Kürdan temiz çıkıyorsa kekinizi
fırından alın. Keki hemen bir servis tabağına ters çevirin.Ilıyan kek servise
hazırdır. Afiyet olsun
Not: arzuya göre ayva yerine aynı işlem elma,armut,şeftali (
reçeli yapılabilinen tüm meyveler ile yapılabilir.)
Ellerinize sağlık süper kek olmuş bir dilim aldım gidiyorum.
YanıtlaSilayvalı denemedim ama görüntüye bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMuhdeşem görünüyor. DEnemek lazım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilEline sağlık canım çok güzel gözüküyor ..
YanıtlaSilMakale çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra çok faydalandım yazıdan teşekkürler.
YanıtlaSil