13 Kasım 2011 Pazar

Domatesli iskembe Yahnisi

Sakatatlardan devam ediyoruz:).Her ne kadar sakatat yemekleriyle aram pek iyi olmasada evdekilerin arası gerçekten cok güzel:) hele annem hergün olsa yer o derece ben o kadar düşkün değilimdir.hatta hiç yemesem aramam bile malum kurban bayramından yeni cıkdık:) ve sakatat yapmaya devam ediyorum buyrun sizlere tam kışlık bir yemek afiyet olsun:)
kg koyunişkembesi
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet domates
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz

İşkembe doğranır  düdüklüye konur. Üzerini az geçecek kadar su konur. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 45 dakika daha pişirilir. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan ve küçük doğranmış havuç yağda pembeleştirilir. Üzerine iri doğranmış biber ve dövülmüş sarımsak eklenir. Rende domates ve tuz da ilave edildikten sonra süzülmüş işkembe katılır. Suyundan 1 su bardağı kadar eklenir. Kapaklı olarak birlikte 20 dakika pişirilir.

2 yorum:

  1. Ben seviyorum aslında ama pişirmesini beceremiyorum galiba :)
    Uzunca bir süre önce komşumda yemiştim işkembe,çok da beğenmiştim,yapabilirim demiştim ama nerdee :)
    Ama hala ümidim var,birgün yapabilirim elbet :)
    Ellerine sağlık canım..
    Afiyet şifa olsun..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. İşkembe bizde de çok sevilir, ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)