12 Kasım 2013 Salı

Brownie

Bir çoğumuzun yapmak istediği fakat bir türlü denk getiremediği gerçek brownie tarifini sizlerle paylaşmak istedim. ISLAK KEK değil BROWNİE.
nedense insanların aklına brownie denildiğinde ıslak kek geliyor. ikisinin tadı ve yapımları o kadar farklıki sizlere tam ölçüler ile harika bir brownie tarifi veriyorum.not almanız dileğiyle..
malzemeler
1 su bardağı erimiş margarin
1 bucuk su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı un
2 buçuk su bardağı kakao
4 adet yumurta
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık
1 paket herhangi bir marka sütlü çikolata
fındık (süslemek için)
yapımı
erimiş margarin toz şeker ve vanilyayı güzelce çırpalım. daha sonra teker teker yumurtalarımızı kabartalım. ayrı bir kapta un k.tozu kakao ve tuzu eleyelim.ve sıvı karışım ile hafifçe karıştıralım.en son olarak fındıkları içine ilave edelim.margarin ile yağlanmış 24 cmlik kalıba dökelim önceden ısıtılmış 175 C fırında 30 dk pişirelim. üzerine 1 paket benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplayalım.ve fındık ile süsleyelim.

5 yorum:

  1. hımmm nefis olmuş canım.ellerine sağlıık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. hiç yapmadım ama hep aklımda var ıslak kek değil gerçek brownie şimdi sizinkini görünce heveslendi elinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık harika bir brovni olmuş.Sunum da şahane akşama bende mi yapsam acaba görüntü insanın canını çektiriyor sevgilerimle

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)