Malzemeler.
25o-gr kiyma.
4Tane kabak.
1-Bas sogan.
Biraz maydanoz.
Biraz tuz.
Biraz karabiber.
1- limon.
1-Kasik domatez salcasi.
1/2-bardak sivi yag.
Yapilisi:
Bir orta boy tavaya kiymamizi yarim bardak su koyarak biraz
soldurunuz ve suzerek bir kenara birakiniz ,Tavamizin icerisine yarim kahve
fincani yagi koyup isnmasini bekleyiniz kucuk kucuk kesilmis saganlarimizi
pembelesince kiymamizi ilave edelim bes dakika kizartinca kucuk kup kesilmis
domateslerimizi ilave ederek iyice soldurun maydonozlari keserek karisima ilave
edip domates salcamizin yarim kasigini ilave ederek karistirip tuz limon
karabiberi de ileve ederek karistirip atesten alip ilimasini beklerken
kabaklarımızı ortadan ikiye kesip kaynayan suda 5 dk haşlıyoruz daha sonra
ortalarını çıkartıp hazırlamış olduğumuz iç harcı kabaklarımıza pay ederiyoruz.
Üzerine domates dilimleri ilave ediyoruz fırın tepsisine 1 su bardağı su ile
salçamızı karıştırıp ilave ediyoruz. Üzerlerine hafif zeytinyağı gezdiriyoruz. 200 C fırında yaklaşık 20 dk
pişiriyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)