27 Kasım 2013 Çarşamba

Kabak Karnıyarık

İlla patlıcan ile olacak diye bir şey yok dimi ama :) sizlerde kabak ile karnıyarığı deneyebilirsiniz. emin olun böyle daha çok keyif alacaksınız hem yaparken hem tadarken

Malzemeler.
25o-gr kiyma.
4Tane kabak.
1-Bas sogan.
Biraz maydanoz.
Biraz tuz.
Biraz karabiber.
1- limon.
1-Kasik domatez salcasi.
1/2-bardak sivi yag.
Yapilisi:
Bir orta boy tavaya kiymamizi yarim bardak su koyarak biraz soldurunuz ve suzerek bir kenara birakiniz ,Tavamizin icerisine yarim kahve fincani yagi koyup isnmasini bekleyiniz kucuk kucuk kesilmis saganlarimizi pembelesince kiymamizi ilave edelim bes dakika kizartinca kucuk kup kesilmis domateslerimizi ilave ederek iyice soldurun maydonozlari keserek karisima ilave edip domates salcamizin yarim kasigini ilave ederek karistirip tuz limon karabiberi de ileve ederek karistirip atesten alip ilimasini beklerken kabaklarımızı ortadan ikiye kesip kaynayan suda 5 dk haşlıyoruz daha sonra ortalarını çıkartıp hazırlamış olduğumuz iç harcı kabaklarımıza pay ederiyoruz. Üzerine domates dilimleri ilave ediyoruz fırın tepsisine 1 su bardağı su ile salçamızı karıştırıp ilave ediyoruz. Üzerlerine hafif zeytinyağı gezdiriyoruz. 200 C fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)