20 Temmuz 2013 Cumartesi

Kesme kurabiye



Bu kurabiyeyi kendim buldum.gerçekten harika bir kurabiye oldu yumuşacık kek kıvamında bol antep fıstıklı ve fındıklı..Buyrun tarifi
Malzemeler
1 yumurta
1 Paket margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket pakmaya kabartma tozu,
1 paket pakmaya vanilya
Aldığı kadar un,
1 su bardağı hindistan cevizi,
2 tüp çikolata
Antep fıstığı
Fındık
Tüm malzemeyi karıştırıp özlü bir hamur elde ediyoruz.(tüp çikola ve antep fıstığı hariç)tepsimize yağlı kağıt serip hamur malzemesinden ceviz büyüklüğünde toplar elde ediyoruz.antep fıstığı ve fındığa buluyoruz.kurabiyelerimizin kare olmasının tek püf noktası var.kurabiyeleri tepsiye çok sık aralarla dizelim.böylelikle kurabiyeler birbirine yapışıp tepsiye yayılıyor ve kek havası veriyor.daha sonra pişen kurabiyeyi ılındıktan sonra bıçak yardımıyla keselim.ve üzerlerine soğuduktan sonra krem çikolata ile süsleyelim.afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Gerçekten yumuşacık görünüyor. Ellerinize sağlık. :) Benmari usulü eritilmiş çikolata da güzel olur diye tahmin ediyorum. Vaktim olursa o şekilde deneyeceğim bende.

    YanıtlaSil
  2. Kurabiye değil de harika bir tatlı görünümünde. Elinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)