25 Nisan 2012 Çarşamba

Patlıcanlı mayalı poğaça


Birisi Patlıcanlı poğaçamı dedi..???
Malzemeler
İçini hazırlamak için:
3adet patlıcan,
biber salçası(ben domates salcası kullandım),
kimyon,
tuz ve karabiber.

Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurtanın akı,
1 paket maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu ve aldığı kadar un.

 Patlıcanlar ufak küpler şeklinde doğranarak az tuzla sotelenir, patlıcanlar yumuşayınca salça,kimyon ,karabiber ve tuz eklenerek altı kapatalır.maya ılık sütde bekletilir.Hamur malzemeleri yumuşacak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak patlıcanlı harçtan konulur ve ağzı kapatılır, ters çevrilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

1 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)