9 Nisan 2012 Pazartesi

Pastane pogacası


Bu tarifi İnternette gezerken gördüm ve hemen uygulamaya koyulmak için mutfağa koştum=)=)Buyrun tarife 
(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı

3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir)
İç harcı için;
Lor peyniri
Maydonoz
karabiber

YAPILIŞI

    Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
    Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
    Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
    Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
    Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın.
    Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
    200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin..

4 yorum:

  1. ooof bu ne böyle.. ellerinize sağlık. bende aranıza yeni katıldım.bloguma bir bak istersen...izlemeye alıyorum

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :)
    HARİKA OLMUŞ PUFFFFF PUFFFFF

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlıkkk canım..şahanee görünüyorr

    YanıtlaSil
  4. ay nasıl canım çekti ya:)))
    ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)