12 Nisan 2012 Perşembe

Enginarlı Bakla


Artık yaza hafif hafif kendimizi alıştırmanın tam zamanı.Malum havalar ısınmaya başladı yaz bahar ve yaz sebzeleri  Pazar tezgahlarını dolduruyor=)Şu anda herşeyin en tazesini en güzelini yeme zamanı.Bakla çok severek yediğim heleki yanında enginarda varsa olmazsa olmazlarımdan birisidir.Miss gibi süzme yoğurtta girdimi işin içine tadından yemeğe doyamam.Eğer sizde bakla ile enginarı aynı tabak içerisinde görmekten memnunsanız bu tarif tam size göre Buyrun Tarifime göz atın..
Malzemeler
1/2 kg bakla
3 enginar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
1 demet dereotu
1 küçük boy kuru soğan
1 su bardagi su
salça
SEBZELERİ TEMİZLEDİKTEN SONRA, KARARMAMALARI İÇİN:
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış suyun icinde, pişireceğiniz zamana kadar bekletin.
HAZIRLANMASI:Enginarların üst sert kabuklarını atın, sivri uç kısımlarını kesin, dörde bölün ve bir kaşık yardımı ile içlerindeki tüylü kısımları temizleyin.Hemen, hazırlamış olduğunuz suya atın.
Baklaları da temizleyip, unlu suya atın.Zeytinyağda, kuru soğanı biraz öldürün. Baklayı, enginarı, taze soğanı, yarım demet bütün dereotunu, salçasını  tuzunu, ununu, suyunu ve şekerini de ilave edip düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Tamamen soğuduktan sonra kapagını açın ve pişerken içine koyduğumuz dereotunu çıkarın.
Servis tabağına alıp, üzerine bol taze dereotu koyarak servis yapın.

2 yorum:

  1. tam bakla mevsimi gerçekten,bende çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten bu sene özellikle enginar çok bol. Çok seviyorum ve değişik yemekler ararken bu tarifinizi gördüm. Bugün bizim burada pazar kuruluyor, hemen çıkıp enginar alacağım. :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)