19 Şubat 2012 Pazar

Ağız tatlısı.. (Dible)


Tatlımızın adı dible..ismini nereden almış tam olarak bilmesemde bu tatlıyı ister bayramlarda isterseniz evinize gelen ağır misafirlere yapabilirsiniz.bizde erkek tarafına ziyarete gideceğimiz için bu tatlıyı yaptık.Nişan yoğunluğundan  ne bloğuma vakit ayırabiliyorum nede mutfağa fazla girebiliyorum.zaten işten ve nişan hazırlıklarından arta kalan zamanlarda uyumaya ayırıyorum vaktimi=) sözden sonra ağız tatlısına giliyor(MUŞŞ).e bizde erkek tarafına gitmeden önce tatlımızı yaptık eee sizlerle paylaşmadan olmaz ama dimi=) efendime söyleyeyim bu tatlı yapımı zahmetli gözüksede aslında öyle değil. Yapımı gayet pratik tadıda çok hafif=) buyrun lafı fazla uzatmadan sizlere bu muhteşem ağız tatlısının tarifini veriyim..
Malzemeler
Ben hamur açamıyorum diyen ev hanımları için(baklavalık hazır yufka)
Sıvıyağ
5 bardak şeker
5 bardak su
Yarım limon suyu
Badem (çekilmiş)
Hamuru kendisi açmak istiyenler için baklava yufkası hamuru malzemeleri;
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
1 su bardağı nişasta
200 gr. tereyağı
Bir tutam tuz
(hamurun yapımı)
Unun ortasını havuz gibi açın.Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Küçük parçalara ayırıp nişasta yardımıyla ince yufkalar açın.
Tatlının yapımı
Yufkaları açtıktan sonra fazla bekletmemeye özen göstererek hemen şekillendiriyoruz. Yufkayı kare kesiyoruz daha sonra kelebek gibi iki tarafından tutup büzdürüyoruz.(fotoğraflardan nasıl büzdürüleceğini anlamış olmalısınız..)Daha sonra önceden hazırladığımız şerbeti soğutup bol kızgın yağda kızarttığımız tatlıyı hemen şerbete atıyoruz.ve kevgir ile alıyoruz.daha sonra servis tabağına alıp bol badem ile süslüyoruz.

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis bir tatlı olduğunu sanıyorum denemeyi düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık hiç duymamıştım:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. şahane görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hic duymadim
    afiyet olsun canim
    :-))

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. şekillendirme daha açık anlatılabilirdi..

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)