Tatlımızın adı dible..ismini nereden almış tam olarak bilmesemde bu tatlıyı ister bayramlarda isterseniz evinize gelen ağır misafirlere yapabilirsiniz.bizde erkek tarafına ziyarete gideceğimiz için bu tatlıyı yaptık.Nişan yoğunluğundan ne bloğuma vakit ayırabiliyorum nede mutfağa
fazla girebiliyorum.zaten işten ve nişan hazırlıklarından arta kalan zamanlarda
uyumaya ayırıyorum vaktimi=) sözden sonra ağız tatlısına giliyor(MUŞŞ).e bizde
erkek tarafına gitmeden önce tatlımızı yaptık eee sizlerle paylaşmadan olmaz
ama dimi=) efendime söyleyeyim bu tatlı yapımı zahmetli gözüksede aslında öyle
değil. Yapımı gayet pratik tadıda çok hafif=) buyrun lafı fazla uzatmadan
sizlere bu muhteşem ağız tatlısının tarifini veriyim..
Malzemeler
Ben hamur açamıyorum diyen ev hanımları için(baklavalık
hazır yufka)
Sıvıyağ
5 bardak şeker
5 bardak su
Yarım limon suyu
Badem (çekilmiş)
Hamuru kendisi açmak istiyenler için baklava yufkası hamuru
malzemeleri;
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
1 su bardağı nişasta
200 gr. tereyağı
Bir tutam tuz
(hamurun yapımı)
Unun ortasını havuz gibi açın.Yumurta, tuz ve su ilave
ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Küçük parçalara ayırıp nişasta
yardımıyla ince yufkalar açın.
Tatlının yapımı
ellerinize sağlık nefis bir tatlı olduğunu sanıyorum denemeyi düşünüyorum
YanıtlaSilellerinize sağlık hiç duymamıştım:)
YanıtlaSilsevgiler.
şahane görünüyor..ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilhic duymadim
YanıtlaSilafiyet olsun canim
:-))
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilşekillendirme daha açık anlatılabilirdi..
YanıtlaSil