12 Şubat 2014 Çarşamba

Sosisli Kaşarlı Kumru



Yapımı gerçekten çok pratik lezzeti ise bir o kadar güzel  kabul günümde yaptım buyrun tarifi;
HAMURU İÇİN:
*2 su bardağı ılıktan biraz sıcak su
*1 su bardağı sıvıyağ ( ben yarısını zeytinyağı kullandım)
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket dr oetker maya
*alabildiği kadar un
İÇ MALZEME:
*Sosis,kaşar,zeytin
ÜZERİ İÇİN:
*1 küçük fincan pekmez
*1 çay bardağı su
*bolca susam
YAPIMI
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanıp kabarana kadar sosisleri az bir yağda bir tatlı kaşığı salça ile şöyle bir çevirelim.Hamurumuz mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde bezeler alıp içine iç malzemesini koyup pide şeklinde kapatalım.Sonra sulandırdığımız pekmeze batırıp bolca susama bulayalım.Kapattığımız tarafı alta gelecek şekilde yağlı kağıda serdiğimiz tepsiye dizelim.Sonra tepsi mayası gelmesi için 20 dakika kadar dinlendirelim önceden ısıttığımız fırınımıza sürelim.

4 yorum:

  1. hımmm.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tatlısı ve Tuzlusu2 Mart 2014 12:59

    Ev yemekleriniz, ev yapımı çiğ köfte, kefir, tandır ekmeği, tatlılar, tuzlular, gün sofralarınız, misafirlerinize kahvaltı sofrası, ankastre ürünlerin temizliği ve yemeğe ve temizliğe dair elimizden gelen herşey.
    SİPARİŞLERİNİZİ BEKLERİZ.
    Siparişleri birkaç gün önceden vermeniz bizim için daha iyi olur.
    Twitter ve İnstagram hesaplarımız da vardır.
    Twitter:@tatlisivetuzlusu
    İnstagram:TATLİSİVETUZLUSU
    YEMEK SİPARİŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ.
    TEŞEKKÜRLER :)
    ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)