10 Ekim 2013 Perşembe

Ispanaklı Kolay su böreği

kış ayının gelmesiyle pazarda yeni yüzünü gösteren sebzelerimiz var. bunlardan en çok sevdiğim ıspanak tabiki. ıspanağı her şekilde kullanabilirim. tatlısını kekini sebze yemeğini salatasını her çeşidini yapabilirim.ilk olarak ıspanaklı kolay su böreği tarifini vermek istiyorum sizlere. soğuk kış günlerinde sıcacık gün ikramı ıspanaklı su böreği
malzemeler
1 kg yufka
1 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 şişe maden sodası
1 yumurta sarısı
iç malzemesi
1 kg ıspanak yaprakları
1 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 kase lor peyniri
karabiber
tuz
yapımı
iç harcımızı hazırlayarak işe başlayalım.ıspanak yapraklarını güzelce yıkayalım ve kıyalım.daha sonra maydonoz ve taze soğanı yıkayıp dığrayalım ıspanak harcına ilave edelim lor peynirini  karabiber ve tuzu ilave edip iç malzemesini harmanlayalım. ayrı bir kapta yoğurt sıvıyağ ve maden sodasını çırpalım. börek yapacağımız tepsimizi yağlayalım.ilk yufkamızı tepsiye yayalım.her katına  sodalı harçtan pay ederek sürelim ve her katına ıspanaklı harçtan paylaştıralım. yufkamız bitene kadar bu işlemi devam ettirelim. en üst katına yumurta sarısını sürüp 210C fırında pişirelim.  içinin piştiğine emin olduktan sonra fırını kapatalım ve kapağını bir süre açmayalım.böreğimiz içini çeksin. afiyet olsun not:
eğer zamanınız var ise böreğimizi hazırlayıp 1 gece buzdolabında bekletelim. böylece puf puf kabarmış olduğunu göreceksiniz.

2 yorum:

  1. ohhh çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Nefis bir börek olmuş.Kış aylarında bende daha çok ıspanaklı böreği tercih ederim ailecek çok severiz sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)