30 Eylül 2013 Pazartesi

kıyır poğaça

bu kıyır poğaçanın en çok sevdiğim yanı mayalı poağaça gibi yenmek istendiğinde ısıtma veya bayatlama derdinin olmaması çünkü içerisinde sadece kabartma tozu var :) isterseniz 5 gün sonra bile yiyebilirsiniz. benim ve bir çok misafirimin bayıla bayıla yediği bir poğaça buyrun tarifi
malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 paket hamur kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz

iç malzemesi için; lor peyniri  maydanoz  karabiber
yapılışı

yumurtalarımızı poğaça hamurunu yoğuracağımız kaba kırıyoruz.daha sonra sırayla yoğurt yağ margarin hamur kabartma tozu tuz ve unu ilave edip özlü bir hamur elde ediyoruz. iç malzemesinin maydanozlarını  yıkayıp kıyıyoruz.lor peyniri ve karabiber ile harmanlıyoruz. poğaçalarımıza şekil verip iç harcını ilave edip yuvarlıyoruz. 180 C fırında pişiriyoruz. afiyet olsun:)

1 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)