30 Mayıs 2013 Perşembe

Çikolata çanağında dondurma

:) Bir ben eksik kalırdım zaten eğer bunu yapmasaydım. malum ünlü bir dondurma firmasının reklamlarını tv de görüyoruz. bende ne yaptım ettim denemeye karar verdim:) benim kaselerim daha bir kibar oldu çünkü eşime balon almasını söylediğimde o su balonu almış:) yani balonlar ancak avuç içi kadar şişiyor. :) olsun denemiş oldum ve sunumu çok hoşuma gitti gelelim tarife
malzemeler
2 paket en çok memnun kaldığınız çikolata
1 kase en çok memnun kaldığınız dondurma 
1 avuç fındık
4 küçük balon
frambuaz sos
yapımı
çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz. ((bilmiyenler için benmari usulü eritmek_Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alıyoruz ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Ve su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor. Burada küçük bir bilgi daha verelim, çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın.))daha sonra balonlarımızı şişirip erittiiğimiz çikolataya buluyoruz. ( DİKKAT! ÇİKOLATA TAMAMEN SOĞUMADAN BU İŞLEME GEÇMEYİN SONRA ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ!:) Daha sonra çikolataya buladığımız balonlarımızı dolabımıza atıyoruz. ve soğumasını bekliyoruz. balonlarımızın havasını indirip çikolata çanağından ayırıyoruz. daha sonra sevdiğimiz herhangi dondurma çeşidi ile ikram ediyoruz.:) afiyet olsunn

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve inanılmaz beğendim. Sayfanız harika. Ben de çok sık görüyorum bu çikolata çanaklarını ekranlarda ve bloglarda :))
    Harika olmuşlar. Ellerinize sağlık :)) Sizi izlemeye aldım, abana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz çok güzel, sitenizi takip edeceğim.
    Tarif içinde teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)