12 Haziran 2012 Salı

Antep fıstıklı Keskül


YAPIMI BİR O KADAR PRATİK YEMESİ BİR O KADAR LEZZETLİ ANTEP FISTIKLI KEŞKÜL TARİFİ BUYRUN=)

Malzemeler:
1 Lt. Süt
200 gr. Şeker (1+ 1/3 su bardağı)
1 Bardak Ilık Su.
Nişasta (yarım su bardağından bir parmak fazla)
1 Adet Yumurta Sarısı
Vanilya (1 Paket)
1 kahve fincanı toz antep fıstığı
Yapılışı:
Kaynamakta olan süte,  yavaş yavaş şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Su, nişasta ve yumurta sarısı çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır.
Kaynamakta olan şekerli süte hazırlanan bu mayi yavaşça yedirilerek karıştırılmaya devam edilir, 4-5 dk. daha kaynaması sağlanarak salep kıvamı elde edilir.
Ocaktan indirilme esnasında istenildiği kadar Vanilya ilavesi sonrasında 1 dk. daha kaynatılır.antep fıstığı ilave edilip karıştırılır.
(Sıcakken) kaselere kepçeyle yüksekten dökülür. (Serviste kase içinde üzerinde köpük kabarcığı oluşması için)
Kasede soğutma, kaseler oynatılmadan yerinde yapılır (Aksi halde kaseler sulanır). sunumu hindistan cevizi ile yaptım.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)